Lahjaideat saajan kiinnostuksen kohteiden mukaan

Lahjan valintaan vaikuttaa olennaisesti saajan maku ja kiinnostuksen kohteet. Kalliskaan lahja ei välttämättä miellytä saajaa, jos se ei ole saajan maun mukainen.

Siksi ennen lahjan ostamista on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään lahjan saajaa ja hänen kiinnostuksensa kohteita. Mikäli et tunne lahjan saajaa riittävän hyvin, voit aina kysyä vinkkiä ihmisiltä, jotka tuntevat hänet paremmin.

Tähän tekstiin on koottu joitakin ihmisten tavallisimpia kiinnostuksen kohteita ja pyritty niiden pohjalta antamaan muutamia täsmävinkkejä lahjan valintaan.

Lahjaideat saajan kiinnostuksen kohteiden mukaan (sopivat sekä naiselle että miehelle)Lahjaideat urheiluhullulle
Urheiluhullu on aina urheiluhullu ja siksi monet urheiluun liittyvät lahjat sopivat lähes kaikenikäisille liikunnasta nauttiville.

Sykemittari on monen kuntoilijan toivelistalla.

Arvokkaampi vaihtoehto on Suunto - X6HRM kello, joka on yhdistetty syke- ja korkeusmittari.
Laite tarjoaa kestävyyslajien harrastajalle välineet suorituksen analysointiin ja kehittämiseen sekä tietoa oikeiden päätösten tekemiseen vaikka keskellä erämaata.

Tuotetta myy mm. FinnishDesignShop, jossa hinta 5.8.09 oli 549 € (sis. toimituskulut).
Katso kuva ja tarkempi esittely

Edullisempi vaihtoehto on BEURER PM25 -sykemittari.
Runners World on valinnut PM25-sykemittarin testivoittajaksi helppokäyttöisyyden, hinnan ja suorituskykunsä perusteella.

Tuotetta myy mm. Ellos, jossa hinta 5.8.09 oli 69,90 €.

Lahjaideat matkailijalle
Matka on useimmille mieluinen lahja. Tosin usein budjetti tai ajan puute rajaa matkan lahjavaihtoehdoista pois. Matkoja on silti hyvin monenhintaisia ja mukavan loman saa lahjaksi ihan kohtuulliseen hintaan.

Matka sopii erityisen hyvin lahjaksi silloin, kun lahjan saaja täyttää pyöreitä. Tässä muutama täsmävinkki, jos harkitset matkan ostamista lahjaksi.

Kaupunkiloma sopii hyvin lahjaksi niin 30-, 40- kuin 50-vuotta täyttävillekin.

Esimerkiksi 2 yön kaupunkiloma Lontooseen maksaa n. 300 euroa per henkilö sisältäen lennot ja hotellin (hinta 5.8.09).

Hintoja kannattaa vertailla aktiivisesti ja valita se, mikä tuntuu sopivimmalta. On myös hyvä muistaa, että halvin ei välttämättä aina ole paras.

Kaupunkilomia kannattaa etsiä ainakin seuraavien matkatoimistojen sivuilta:
Kaleva Travel
Supersaver.fi
ebookers.fi

Kylpyläloma on nautinnollinen lahja rentoutumista kaipaaville. Kylpylään pääsee niin koti-Suomessa kuin Virossakin.

Esimerkiksi viikonloppu (la-su) Naantalin kylpylässä maksaa n. 100 euroa per henkilö (5.8.09).
Tutustu Naantalin kylpylän tarjontaan ja hintoihin

Aurinkomatka on arvokas lahja esimerkiksi 50-vuotiaalle, joka nauttii etelän auringosta. Aurinkomatkoja voit etsiä esimerkiksi Kaleva Travel -matkatoimiston sivuilta.

Mökin vuokraaminen on hieno yllätyslahja Suomen luonnosta nauttivalle, jolla ei ole omaa mökkiä. Suomen kattavin vuokramökkivalikoima löytyy Lomarenkaalta.

Lahjaideat muotitietoiselle
Muotitietoinen panostaa ulkonäköön ja on todennäköisesti korujen ja vaatteiden suhteen tarkka. Jos et siis ole täysin varma lahjan saajan mausta, vaatteita ja koruja ei välttämättä kannata ensimmäisenä ostaa.

Lahjakortti vaatekauppaan on varma lahjaidea, tosin hiukan tylsä. Jos tiedät minkä tyylisistä vaatteista lahjan saaja pitää ja tiedät, että hän ostaa vaatteita mielellään netistä, niin nettivaatekaupan lahjakorttia kannattaa harkita.

Katso muutama vinkki, mistä etsiä vaatteita ja vaatelahjakortteja lahjaksi naiselle
Katso muutama vinkki, mistä etsiä vaatteita ja vaatelahjakortteja lahjaksi miehelle

Täsmäidea muotitietoiselle naiselle on muotilehden vuosikerta. Tästä lahjasta saaja todennäköisesti pitää. Tarkista kuitenkin ensin, ettei hänelle tule jo lehteä, jonka ajattelit tilata.

Lahjaideat lukutoukalle
Jos lahjan saaja on kova lukemaan, kirja on hänelle mitä osuvin lahja. Tässäkin tapauksessa tosin kannattaa tarkistaa, ettei saajan kirjahyllystä löydy kirjaa, jota ajattelit lahjaksi.

Harrastekirja, romaani, dekkari, tietokirja, vaihtoehtoja on runsaasti. Mieti hetki lahjan saajaa ja käy esimerkiksi Bookplus -verkkokirjakaupan sivuilla etsimässä sopivaa kirjalahjaa hänelle.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua lahjan etsinnässä.

Ps. Katsoitko jo "Lahjaideat naiselle TOP 10" ja "Lahjaideat miehelle TOP 10"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti